Road to ACE 2017; Ajatuksia dietin neljännellä viikolla.

Kirjoittanut Katarina Tunturi 7 kuukautta sittenEi kommentteja
Etusivu  /  Blogi  /  Road to ACE 2017; Ajatuksia dietin neljännellä viikolla.

Sunnuntai-ilta pitää sisällään uuteen viikkoon eli arkeen valmistautumista. Työni pt:nä mahdollistaa hyvin omien treenien optimoinnin keskelle päivää. Mutta suunnittelu on kaiken a ja o. Spontaaniudelle on tilaa prepillä vain vapaapäivinä eli hyvin aikataulutettu arki mahdollistaa myös vapaa-ajan ja osaan kyllä ottaa siitä kaiken irti, pääosin nauttien ulkoilmasta näin kesällä.

Treenaan lähestulkoon aina samaan aikaan, klo 13. Siihen aikaan on salilla hiljaista.  Klo 15 jatkuu työt. Treeniin käytän 90 minuuttia, 5 kertaa viikossa.

Aamu töitä, päivällä omaa aikaa, iltaohjaukset. Kotityöt, ruoanvalmistus, koiran ulkoilutus. Kuulostaa helpolta ja tavallaan sitä onkin. Jos sen haluaa ajatella niin. Voi vain keskittyä itseensä, ni helppohan mun on ;)) Se on tavallaan tottakin, mutta yrittäjänä oppii ajanhallinnan mestariksi jos haluaa ja se on jaksamisen salaisuus, myös dietillä. Toisaalta kahdeksasta neljään- työssä olisi puolensa. Vietän saliympäristössä nimittäin helposti päivän aikana 8-10h. Tarvitseeko mielekkäistä asioista ylipäätään lomaa? Ehkä joskus, mutta en pidä lomaa kesällä, syksyllä sitten, nyt en malta!

Noh, juhannuksen vietän erakkona kaupungissa, koska haluan.  Olen reissunnut joka kuukausi johonkin, mutta se vaikuttaa treeneihin, palautumiseen, kaikkeen. Haluan panostaa itseeni, siksi juhannus autiossa Helsingissä on minun valintani. Ainakin se on erilaista. Kerrankin on aikaa oikeasti vaan olla.

Kisaaminen on mulle itseni fyysistä ja henkistä haastamista, aivan kuten yrittäjyyskin on. Itseni kehittämistä ja jokainen joka on kilpaillut, tietää millaista dietillä on ja mitä se antaa. Ja ottaa. Ei tule uusia yllätyksiä, tuttua juttua, mutta silti aina ollaan uuden matkan alussa. Dietillä rauhoitun keskittymään olennaiseen ja panostan nyt tähän.

Minä haluan nähdä, kuinka paljon voin petrata kuntoani viime syksystä. Treenata laadukkaasti, syödä tarkasti ja harjoitella esiintymään entiskäkin elegantimmin, olla itsevarma oma itseni lavalla, näyttää itselleni että minussa on  tämä  puoli, kilpailijan roolissa, joka on 100% hallussa, puoli,  joka näyttäytyy sen muutaman minuutin verran lavan loisteessa. Se tunne , onko se se tunne joka tässä koukuttaa vai mikä?

Se on kuitenkin ennen kaikkea pirun hauskaa.  Kokemus tuo tekemiseen luottamusta, rauhaa ja toisaalta asettaa riman ylhäälle. Sitten kun joskus heitän ne korkkarit naulaan lopullisesti, haluan tuntea sen fiiliksen vielä ainakin tämän kerran. Jos se kerta riittää, sen täytyy sitten olla parasta minua 😉

Aloitin uuden treenikierron tänään, jalkatreenillä. Kun ’viikon kovin’ on tehty, hymyilen koko päivän koska olen helpotuksesta onnellinen, niin paljon fokusta se vie. Mutta palkitsee, aina. Kun aikoinaan treenasin ekoja kertoja Mayorsilla Maesto Mähösen kanssa, olin ihan vaiheessa treenaamiseni kanssa, siitä on 10 vuotta. Sieltä jäi monta hyvää tärppiä hihaan, kiitos Akille!

Tässä lajissa ei tule valmiiksi ikinä, mutta tässä välillä on tapahtunut aika paljon. Olen ihmisenä vaihtelun haluinen, impulsiivinen ja innostuva, mutta urheilun kautta olen oppinut myös lajissani vaadittavaa työetiikkaa, nyöryyttä, pitkämielisyyttä ja kylmäpäisyyttä. Se on koulinut minusta paremman ihmisen. Treenaamisesta saa ennen kaikkea sisäistä voimaa. Se kantaa elämässä muillakin sektoreilla.

Treenaan Mayorsilla, joka on mulle tuttu paikka jo 10 vuoden ajalta. Mayorsin jalkalaitteet on Helsingin parhaimmistoa, ei voi kieltää. Huomenna olisi punnertamisen vuoro. Panostan edelleen hartialinjaan, vaikka se on vahvuuteni. Se ei voi olla liian hallitseva, kun laji on body fitness.

Kuvat: Mike Siren / Pakkotoisto.com

Kuvan toppi: Betterbodies/ Sportheavy Oulu

Seuraa mua somessa:

snapchat:katarinatunturi

IG:katarinatunturi

Facebook:katarinatunturiPT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria:
  Blogi
tämä kirjoitus jaettu 0 kertaa
 000
Kirjoittajasta

 Katarina Tunturi

  (9 blogikirjoitusta)

Olen toiminut hyvinvoinnin parissa päätoimisena yrittäjänä marraskuusta 2006 lähtien. Tällä hetkellä vaikutan Helsingissä, personal trainerina. Body Fitness kuuluu elämääni ja treenaan edelleen tavoitteellisesti treenistä nauttien ja itseäni ajoittain haastaen kilpaillen. Nähdään salilla :)

Kommentoi

Your email address will not be published.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *