Projekti syksyyn käynnistetty!

Kirjoittanut Katarina Tunturi 8 kuukautta sittenEi kommentteja
Etusivu  /  Blogi  /  Projekti syksyyn käynnistetty!

Tämä kesä on omistettu kisaprojektille ja päätin että jaan teidän kanssa siitä palasia matkan varrelta.

Viime syksyn SM-kisoista  jäi niin kova kutina kytemään, että päätin jo oikeastaan silloin lähteväni vielä uudestaan jo tänä syksynä. Pystyn parempaan, haluan olla parempi!

Viime dietiltä palauduin hyvin ja pidin kaksi kuukautta lepoa kovista treeneistä, koska kävin läpi pari pientä leikkausta jotka ajoitin kisojen jälkeiseen aikaan. Oli vaikeaa himmata koska polte salille oli kova, mutta nyt se palkitaan.

Siitä jatkoin treenaamista joulukuussa ihan samaan tapaan. Kroppa on ottanut hyvin vastaan treeniä ja koko ajan jo vuosien ajan olen tehnyt 5 kovaa harjoitusta viikkoon.

Tällä hetkellä olen ollut dietillä 2 viikkoa, edessä on 16 viikkoa ennen ensimmäistä kilpailua. Asetin tavoitteeksi kilpailla Arnold Classic Europessa syyskuussa. Tämä on ensimmäinen kutsukilpailu johon olen ilmoittautunut ja johon tähtään. Siitä on kaksi viikkoa NFE:hen, joten kivasti ehtii vielä freesata ja jatkaa täydellä tarmolla SM-kisaan sekä Ben Weider Legacy Cuppiin.

Kalenterista on siis päivämäärät ympyröity, lennot ja hotellit  Barcaan ja Lahteen varattu ja projekti käynnistetty.

Tavoitteena on hioa oma fysiikka ultimaattiseen kuntoon, toteuttaa oma visio  tiukasta x-mallista v. 2017. Jalkoihin ja selkään panostan, samoin keskivartaloon.

Diettaan perinteisesti hiilaridietillä ja dietin toteutan niin, että pyrin siihen että peruskalorit on koko ajan sillä tasolla että rasva palaa tehokkkasti. Syön samalla tavalla kuin olen syönyt vuosikaudet, perusruokaa simppelisti.

Viikkoja ei ole hukattavaksi mutta aikaa on riittävästi.  Tehokas dietti motivoi minua, kuten terve näläntunne joka muistuttaa itsestään etenkin tankkauksien jälkeen.

Pyrin tankkaamaan kehoa viikottain, jotta aineenvaihdunta toimii ja polttoteho säilyy läpi dietin. Ensimmäinen tankkaus onkin jo  huomenna lauantaina. Tankkaan syömällä vapaasti, mutta seuraan oloa ja painoa tietysti myös.

Alku on aina helppoa mutta suurin haaste on säilyttää treenien tehot kovina läpi dietin, niistä en aio tinkiä yhtään. Helsingissä olen ilokseni saanut treeneihin jeesiä ja tsemppiä treenikavereilta jotka auttavat spottaamalla eikä tarvitse tinkiä painoista yhtään. Olen omaksunut tietyntyyppisen treenityylin,  enkä sitä lähde muuttamana koska se toimii minulla. Treenityylistäni voisin kertoa myöhemmin lisää omana aiheenaan.

Aerobista en ole vielä ottanut mukaan, mutta jossain vaiheessa varmaan on pakko 😀 Tai sitten siirryn tekemään tuplatreenejä.  Perusaktiivisuus on kuitenkin hyvällä tasolla vaikka suurin kulutus tulee ihan salitreenistä.

Poseeraukset sen sijaan aloitin jo viime viikolla Art of Posingin yhteistreeneissä ja siitä onkin ollut kiva jatkaa hiomista päivittäin. Korkkarit kulkee siis laukussa aina mukana 🙂

Tätä kirjoittaessani istun junassa matkalla Ouluun ja valmistaudun jalkatreeniin jonka vedän Figurella myöhemmin illasta. Mittautan myös viikonloppuna rasva-% joka oli viimeksi 6 viikkoa sitten mitattuna 10,36% eli vähän vähemmän kuin viime dietin alussa. Siitä se ei hirveesti nouse näillä elämäntavoilla, vaikka viini ja pulla maistuukin dietin ulkopuolella 😉

Mä suhtaudun tähän tekemiseen tosissaan, mutta jalat maassa.  On saavutus jo päästä todella friikkiin kisakuntoon ja sitä suurempi saavutus olisi menestyä kisoissa. Kyllä mä haluan katsoa nämä kortit läpi!

Parasta tässä kaikessa on iän ja kokemuksen mukana tullut rentous.

Niin ja valmennuksia ja ohjauksia  teen läpi kesän ihan normaalisti eli pt-asioissa mut saa kiinni meilitse 🙂

Voimakkain terveisin,

Kata

Kuvat: Mike Siren

 

 

 

Kategoria:
  Blogi
tämä kirjoitus jaettu 0 kertaa
 100
Kirjoittajasta

 Katarina Tunturi

  (9 blogikirjoitusta)

Olen toiminut hyvinvoinnin parissa päätoimisena yrittäjänä marraskuusta 2006 lähtien. Tällä hetkellä vaikutan Helsingissä, personal trainerina. Body Fitness kuuluu elämääni ja treenaan edelleen tavoitteellisesti treenistä nauttien ja itseäni ajoittain haastaen kilpaillen. Nähdään salilla :)

Kommentoi

Your email address will not be published.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *