Uudet sivut!

Kirjoittanut Katarina Tunturi 2 vuotta sitten2 kommenttia
Etusivu  /  Blogi  /  Uudet sivut!

Tervehdys blogini vierailija,

mukavaa että pistäydyit sivuilleni.

On ensimmäisen bloggauksen aika. Saatuani viimein uudet sivuni auki, on  pieni esittely  paikallaan.

Uudet sivut uuden ajanjakson myötä, muutettuani Helsingistä Ouluun 🙂

Olen  Katarina Tunturi, valmentaja ja  kuntosaliyrittäjä Oulun Figure Fitclubilla. Olen asunut Oulussa vasta viime syksystä, jonne muutin Helsingistä, alkujani olen Raaseporista.

Haluan inspiroida blogini lukijoita voimaan hyvin ja nauttimaan elämästään täysillä.  Tarkoitukseni on jakaa oppimaani eteenpäin myös blogin välityksellä.

Olen ihmisenä suora ja avoin joten tulen kirjoittamaan asioista suoraan, kiertelemättä ja kaunistelematta. Arvostan elämässä aitoja ihmisiä ja rehellisyyttä.

Sitten omaan tarinaani. Miten päädyin valmentajaksi?

Kiinnostus kuntosaliharjoitteluun ja  tavoitteelliseen kehonmuokkaukseen on kaiken alkulähde. Jo yläasteella kinusin liikunnanopettajalta mahdollisuutta käydä liikuntatunneilla kuntosalilla, onneksi silloin jo kannustettiin nuoria liikkumaan ja kokeilemaan muitakin lajeja kuin perinteisiä pallopelejä ja yleisurheilua. Harrastin nuorena ratsastusta ja kävin ala-asteella sirkuskoulua, liikunnallinen lapsi, mutta en urheilija. Kuntosali veti kuitenkin puoleensa magneetin lailla. Kiitos yläasteen liikunnanopettajan, voisin lähettää terveisiä ja kertoa että se oli rakkautta ensi silmäyksellä.

Muistan elävästi, kun kävin katsomassa Helsingin Kulttuuritalolla kehonrakennus – ja fitnesskisat vuonna 1995 , sinne yksin matkustin Karjaalta ja sen jälkeen olen vuotta lukuunottamatta siellä käynyt yhtä vuotta lukuunottamatta 20 kertaa keväisin.  Kouluttauduin FAF kuntosaliohjaajaksi vuonna 1996 ja jo silloin mieleen hiipi ajatus, tätä lisää.

Meni muutama vuosi ja kasvettiin aikuiseksi. Muutin Lohjalta Tampereelle 1999  ja siellä kiinnostuin fitnessurheilusta kun seurasin ystävieni kilpailuihin valmistautumista.  Minulla ei ollut vielä peruskoulun jälkeen selkeää kuvaa tulevaisuuden alastani, opiskelin itseni muun muassa kokiksi ja kosmetologiksi ja tein töitä, elin nuoruutta  ja treenasin kovasti tai oikeammin opettelin treenaamaan.

Kilpaileminen alkoi kiinnostamaan  ja  vuonna 2000  asetin tavoitteeksi kilpailla IFBB:n alaisissa body fitness-kisoissa vuonna 2002.  Yritystä oli  ja raakilepohjaan sain taottua hieman lihaksiakin. Kisamenestystä tuli ja sitä tuli seuraavanakin vuonna ja sitä seuraavana ja sitä seuraavana….20 kilpailua menestyksekkäästi takana.

Hyvin opettavaista aikaa, jälkeinpäin kun miettii, tekisin jotkut asiat toisin. Kuten esimerkiksi rakentaisin peruspohjan kovemmaksi ja kisaisin harvemmin, minun tapauksessani se olisi ollut fiksumpaa koska aloitin lajin vasta parikymppisenä. Fitness antanut ja ottanut, mutta saamisen puolella ollaan, kaikilla mittapuilla mitattuna.  Se on osa omaa kulttuuriani eikä siihen tarvita sen kummimpia määrittelyitä.

Virheistä oppii parhaiten ja tänä päivänä olen sillä tasolla jossa tekemisessä on mukana rauhallisuus ja rentous, vaikka treenaan kovempaa ja laadukkaammin kuin koskaan ja nautin treenaamisesta todella paljon.

Nuoruuden  epävarmuus ja kärsimättömyys on vaihtunut viidentoista vuoden kuluessa niistä ajoista varmuudeksi sekä henkiseksi ja fyysiseksi vahvuudeksi.  En ole koskaan ollut perfektionisti, mutta pidän siitä , että olen hyvässä kunnossa, se on voimavarani ja valintani joka päivä.  Olen kokenut elämässäni vaikeita jaksoja kuten  läheisten menetyksiä ja urheilu on iso voimavara  kriisien läpi kulkiessa.

Se on silti vain treeniä, kaiken muun elämän ohella, ei koko sisältö. Se oma päivittäinen tunti itselle.

Se miten kisaaminen liittyy valmennukseen, juontuu siitä että koin omassa tekemisessä luonnollisesti haasteita ja aloin etsiä tietoa ja vastauksia. Tietenkin opetat ihmisille sitä mitä itsekin haluat oppia.  Olen ollut koko ajan loputtoman kiinnostunut siitä miten keho toimii ja siitä miten erityyppiset ihmiset saadaan tekemään muutosta.  Viime vuosina on fokus laajentunut tärkeimpään, mentaalipuoleen ja ihmismielen potentiaalin mahdollisuuksiin.

Kouluttauduin FAF personal traineriksi vuonna 2006 ja aloitin oman liiketoiminnan heti valmistuttuani marraskuussa 2006.

NLP-opinnot ja vuoden pituinen life coaching-koulutus on antanut lisää työkaluja ensisijaisesti itseni kehittämiseen ja sen myötä valmennuksien myös toimivuuteen tänä päivänä. Mielestäni on tärkeää että on linjassa itsensä kanssa, jotta voi valmentaa muita. Rentoutuminen ja mielen hiljentäminen meditoimalla on hyödyllistä ja kuuluu arkeeni.

Yksi elämäni parhaita vetoja on ollut ryhtyä yrittäjäksi. Kun aloitin yrittäjänä, asuin Lahdessa ja kilpailutilanne  oli kymmenen vuotta sitten pt-sektorilla eri mittapuissa kuin tänä päivänä. Kilpailua ei juurikaan ollut ja sain tehdä vuosia pitkää päivää palvellen hyvin erityyppisiä asiakkaita.  16 000 ohjauksen rajapyykki on jo ylitetty ja olenkin vahvasti sitä mieltä, että valmentamaan opitaan valmentamalla, koska jokainen asiakas on opettajasi.

Lahdesta tieni vei Helsinkiin, jossa olen tehnyt pt-hommia noin  kuuden vuoden ajan. Olen pt-vuosieni aikana keskittynyt  pääsääntöisesti elämäntapamuutoksiin eli asiakkaisiin,  jotka haluavat liikunnallisen ja terveellisen elämän ja sitä kautta  hyvää elämänlaatua. Tyypillisesti asiakkaani ovat kiireen keskellä itsensä unohtaneita, rapakuntoisia miehiä ja naisia. Oma juttuni ja vahvuus on motivoida ja ohjata ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa, pääpainon ollessa tavoitteellisessa kuntosaliharjoittelussa. Valmennusetiikkaani kuuluu olennaisena asiana terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen,  jokaisen valmennettavan kohdalla.

Intohimoni työssäni on muutosprosessit.  Tuntuu mahtavalta, kun näen ihmisten viihtyvän salillamme ja nauttivan  aidosta liikunnan ilosta ja saavuttavan omat tavoitteensa ja menevän elämässä kohti parempaa.

Mielestäni jokaisen ihmisen velvollisuus on tehdä itse itsensä onnelliseksi tarttumalla asioihin, pitämällä itsestään parempaa huolta ja sitä kautta nauttimalla elämästä kaikkina aikoina.

Koska treenaaminen on osa minunkin  elämääni ja tämän sivuston teema, avaan täällä omaakin harjoitteluani ja arkeani, joten pysykää kanavalla.

Aurinkoisia kesän ensimmäisiä päiviä toivottaen,

-Kata-

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria:
  Blogi
tämä kirjoitus jaettu 0 kertaa
 700
Kirjoittajasta

 Katarina Tunturi

  (8 blogikirjoitusta)

Olen toiminut hyvinvoinnin parissa päätoimisena yrittäjänä marraskuusta 2006 lähtien. Tällä hetkellä vaikutan Helsingissä, personal trainerina. Body Fitness kuuluu elämääni ja treenaan edelleen tavoitteellisesti treenistä nauttien ja itseäni ajoittain haastaen kilpaillen. Nähdään salilla :)

2 kommenttia

Kommentoi

Your email address will not be published.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *